yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
yangın kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Blog Article
Bu baplar kök olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır cereyan etmek üzere dü gruba ayrılır.
Yangın bapsı; âdem evladı sağlığını koruyup yangın ve esrar kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.
şayet bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak evgin çıkış kapısı namına çatı kat aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe nazaran bâtınkuruluşsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan daha rikkatli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı elan buna bandajlı olarak henüz bozuk olmaktadır.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını onarmak binaların yangından korunması bâtınin elzemdir.
Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın sistemli testleri kuruluşlmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile müntesip etüt ihya çtuzakışmalarımız vardır.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane üzere konstrüksiyonlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, daha yapı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda rafine davranılmalıdır.
Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Paslanmaz çelik, uygun çelikten daha erdemli mukavemet ve korozyona peklik sağlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.
Merdivenin kocaliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk Yangın Merdiveni Kapısı kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.
yangına karşı önlemlerin tuzakınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda deyiş tamlanan noktalarda belli başlı süre ısı ve şule geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.
Yönetmeliklere uyumlu olan bir özge yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;
Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belirli standartlara bakarak üretilmek zorundadır.
Lokal itfaiye yetkilileri ve çatı denetçileri, yangın merdiveni tasavvurını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Maksatın bütün düzenleyici gereklilikleri karşıtladığından ve emniyetli bir boşaltma rotası esenlamada etkili başüstüneğundan emniyetli olurlar.
Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini onat görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli mebdelı kriterler bölüm önüne tuzakınarak karar verilmektedir. Özellikle harbi bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: